Το σπαρματσέτο

Zωγραφιές για το παραμύθι «Το σπαρματσέτο» («The tallow candle») του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε μορφή e-book. Μπορείτε να το διαβάσετε και να το κατεβάσετε δωρεάν τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά εδώ: http://www.openbook μέσω του Google Play.

 

Στις 2 Ιουνίου του 2013, το βιβλίο παρουσιάστηκε στην Κρήτη, στο Σχολείο Αγγλικών της Χριστίνας Μαρκουλάκη.

 

Πρόκειται για ένα άγνωστο πρωτόλειο παραμύθι του Άντερσεν, που βρέθηκε σε ένα κουτί στα Εθνικά Αρχεία της Δανίας, κοντά στο σπίτι του μεγάλου παραμυθά. Είναι μια σύντομη ιστορία που αναφέρεται σε ένα «μοναχικό» κερί φτιαγμένο από ζωικό λίπος, το οποίο μένει ρυπαρό και παραμελημένο, μέχρι να αναγνωριστεί και να αναφλεγεί η εσωτερική του ομορφιά. Το χειρόγραφο των 700 λέξεων έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών αφότου ανακαλύφθηκε στον πάτο ενός κουτιού που ανήκει σε πλούσια οικογένεια από την ιδιαίτερη πατρίδα του Άντερσεν, το Οντένσε. Η ημερομηνία συγγραφής τοποθετείται γύρω στο 1823, όταν ο Άντερσεν ήταν 18 ετών.

 

Πολύτιμο ρόλο στη δημιουργία του ηλεκτρονικού βιβλίου έπαιξε ο Γιάννης Φαρσάρης (ιδρυτής της Ανοικτής Βιβλιοθήκης Open Book, που φιλοξενεί το νέο αυτό βιβλίο) και ο Κώστας Στοφόρος, που επιμελήθηκε την πρώτη μετάφραση που έκανε η Χριστίνα Μαρκουλάκη στο κείμενο.

Υλικά / τεχνοτροπίες / φόρμες

Ακουαρέλα

Date
Category
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ