Ζωγραφική για παιδιά

Πολλές είναι οι φορές που νιώθω ευγνωμοσύνη για τους γονείς εκείνους που στηρίζουν την αγάπη των παιδιών τους για την ζωγραφική. Αυτούς τους ανθρώπους που βλέπουν την ζωγραφική σαν κάτι περισσότερο από μια ακόμη απογευματινή  “δραστηριότητα”. Είναι οι γονείς αυτοί που όταν το παιδί “μεγαλώσει” συνεχίζουν να στηρίζουν την αγάπη για τις ζωγραφιές. Είναι συνήθως οι ίδιοι γονείς που όταν τα παιδιά τους ξεκινούν να ζωγραφίζουν, αγαπούν την κάθε ζωγραφιά τους, ακόμη και την πιο ακατανόητη και ακούν με προσοχή την περιγραφή της κοιτώντας την με αγάπη, αντί να την αποκαλέσουν “μουντζούρα” ή να ακούν με συγκατάβαση σκεπτόμενοι “δεν το έχει με την ζωγραφική”.

dsc_0317 dsc_0318 dsc_0319 dsc_0321 dsc_0323 dsc_0324

Τα παιδιά του τρίτου τμήματος της ζωγραφικής στην Παραμυθούπολη, είναι “μεγάλα” παιδιά. Έχουμε αγαπηθεί πολύ και έχω μάθει μαζί τους να ζωγραφίζω καλύτερα. Θέλω να συνεχίσουμε να ζωγραφίζουμε μαζί ή χώρια και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον. Είμαι περήφανη για τις ζωγραφιές τους και αγαπώ την κάθε πινελιά τους. Ξεκινήσαμε μαζί λίγα χρόνια πριν, παίζοντας με τις μπογιές και εξασκώντας την φαντασία μας. Αφήσαμε το χέρι μας να γίνει ελεύθερο όσο και το μυαλό μας και πιστέψτε μας αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Οι χρωματικές ασκήσεις ήταν σούπερ παιχνίδι και κάπως μαγικά άρχισαν να γίνονται κομμάτια στις ζωγραφιές μας και στις ζωγραφικές ασκήσεις της φαντασίας μας.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

dsc_0444

Φέτος πειραματιζόμαστε με νέα υλικά και μαθαίνουμε μαζί τις διαφορετικές αντιδράσεις των υλικών στα τρελά μας σχέδια για νέες ζωγραφικές περιπέτειες. Φέτος προσπαθούμε να τιθασεύσουμε την λαχτάρα για την ταχύτητα και να δουλεύουμε με περισσότερη συγκέντρωση, αδιαφορώντας για το πόση ώρα θα χρειαστεί για να τελειώσει ένα έργο. Άλλες πάλι φορές αφηνόμαστε στην παρόρμηση της στιγμής και φτιάχνουμε σκίτσα ή μικρές ζωγραφιές στο πεντάλεπτο.  Δεν ξεχνάμε όμως και  τα υλικά που ήδη έχουμε δουλέψει γιατί τα έχουμε αγαπήσει πάρα πολύ.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????


Στις φωτογραφίες βλέπετε τους πρώτους μας πειραματισμούς δουλεύοντας λάδι σε μουσαμά. Αφιερώσαμε τα μαθήματά μας ενός μήνα για τα έργα αυτά και τα έχουμε αγαπήσει πολύ.

Έτσι με αυτά σας ευχόμαστε καλή χρονιά, με έμπνευση και χαρά!